Senát zůstává i nadále bez radikálně levicové opozice

28. 9. 2024

Kandidáti koalice STAČILO! letos uspěli nejen ve volbách do Evropského parlamentu, kde získali dva poslanecké mandáty, ale i ve volbách do zastupitelstev krajů, kde získali čtyřicet mandátů v jedenácti krajích.

Silnou podporu ve svém obvodu potvrdil v prvním kole senátních voleb kandidát koalice STAČILO! Jaroslav Komínek, který postoupil do druhého kola z prvního místa. Voliči ovšem dnes rozhodli, že po druhém kole voleb bude horní komora Parlamentu kvůli absenci radikální levicové opozice nadále prodlouženou rukou destruktivní Fialovy vlády, která za peníze daňových poplatníků poslušně posvětí jakýkoliv asociální vládní návrh.

Jediná relevantní opoziční koalice STAČILO! přesto považuje letošní supervolební rok za obrovský úspěch a je připravena v roce 2025 zbavit Českou republiku vlády Petra Fialy jednou provždy.

Kateřina Konečná

Účast v senátních volbách dokazuje pouze jediné - občané se s jeho existencí nikdy nesmířili. Legitimita kandidátů, kteří byli zvoleni zhruba 17 % obyvatel, je značně diskutabilní. Pokud by měl Senát skutečně vypadat dle vůle občanů, tak by senátorská křesla zela prázdnotou.

Kdysi jsem Senát označila za předražené odkladiště politiků (čest výjimkám), které média bůhví proč označují za jakousi komoru “ctihodných a důstojných” pánů a dam.

O tom, jak je to ve skutečnosti, jsem natočila před několika lety video: https://youtu.be/6sy3Nf1EMW4?si=Q8Zk3jI3Y_WbwPSa

Díky, kdo jste šli podpořit Jaroslava Komínka v Chomutově. Od toho, aby i v Senátu zaznělo jednoznačné STAČILO! nás dělilo jen několik set hlasů. Ale zisk 47 % pro STAČILO! je skvělý výsledek.

KSČM