Ze zahraničí: Anglosasové vytvořili kulturu lží. Ivan David doplnil: Lež, korupce a pokrytectví, evropské hodnoty dneška

13. 7. 2024

Anglosasové zkroutili klikami reproduktorů svého informačního stroje až na doraz a přesvědčili sami sebe, že jsou to oni, kdo dosud získal převahu ve všech světových konfliktech. Je pravda, že si nevšimli jiného procesu: v posledních sto letech rychle ztráceli respekt světové většiny.

Na začátku června, v předvečer oslav 80. výročí vylodění Spojenců v Normandii, provedla nadace Redfield and Wilton Strategies Foundation sociologický průzkum druhé světové války ve Velké Británii. Ukázalo se, že pouze 6 % Britů ví o rozhodujícím příspěvku SSSR k vítězství nad nacistickým Německem. Zajímavé je, že v roce 2015, kdy byl podobný průzkum proveden, odpovědělo 13 % respondentů. To znamená, že za pouhých devět let se již tak malý počet Britů, kteří znají pravdu o druhé světové válce, snížil o více než polovinu. Celý článek zde:

Výběr z projevu Ivana Davida:

..."David v minulosti řekl v rozhovoru pro Parlamentní listy, že evropské hodnoty jsou především lež, korupce a pokrytectví. Za tím si stojí? „Za tím si stojím."...

Dmitrij Orechov
https://vz.ru/opinions/2024/7/12/1276801.html, https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lez-korupce-a-pokrytectvi-evropske-hodnoty-dneska-Ivan-David-vysvetloval-jak-to-myslel-758303024