Leo Luzar k programovému prohlášení vlády

18. 5. 2018

My jsme jako KSČM - Komunistická strana Čech a Moravy již dávno avizovali určité problémy v programovém prohlášení vlády. A ono vlastně zůstalo stejné jako při prvním seznámení, a to už je skoro půl roku. Nejedná se jen o vojenské mise, je tam více věcí, na které se díváme velice kriticky. Připomněl bych důchodovou reformu a referendum, které je tam také velice špatně formulačně zmíněno, pokud použiju slova pana Andreje Babiše.
Je hodně občanů České republiky, kteří naši účast v NATO a hlavně v misích, které nejsou pod mandátem Rada bezpečnosti OSN a nemají statut mezinárodního práva, jasně kritizují. To je i náš postoj, my jsme se tím nikdy netajili, říkáme to dlouhodobě. Ctíme samozřejmě mezinárodní závazky, které Česká republika přijala, byť jsme se na nich jako komunisté nepodíleli. Vadí nám ale, když vláda, která stojí o naši podporu, nám dělá tyto věci a do programového prohlášení si napíše záležitosti, které jsou pro nás nepřijatelné.

Leo Luzar, poslanec za KSČM
ČT 24 (vítr)