Dětský den na sídlišti Nad Lužnicí v Táboře - 2018

2. 6. 2018

U příležitosti Mezinárodního dne dětí uspořádal na sídlišti Nad Lužnicí 2. června OV KSČM ve spolupráci s Levicovým klubem žen Tábor a letos poprvé se Sportovním klubem Kotnov Tábor, tradiční, od roku 2000 v pořadí již 19. Dětský den. Pro děti byla připravena řada her a soutěží v kategoriích předškoláků a školáků.

Dětský den zahájil člen VV OV KSČM Tábor a zastupitel Jihočeského kraje Radek Springer.

Pravé letní počasí a nestárnoucí melodie Michala Davida a dvojice Hložek-Kotvald přilákaly první nedočkavé zájemce. S přibývající dobou přicházely i další skupiny školáků. Předškoláci přicházeli v doprovodu rodičů či prarodičů, kteří si výkony svých ratolestí na památku fotografovali nebo natáčeli na své mobilní telefony.  

Na všech stanovištích bylo neustále rušno a děti vyjadřovaly nahlas své pocity, pokud se jim podařilo splnit zadané úkoly. Velký zájem školáků vzbudil orientační běh a předškoláci se radovali z úlovků na stanovišti »Chytání rybiček«.

Ke splnění jednotlivých úkolů potřebných k získání malého dárku, pomáhali dětem pořadatelé – členové a členky základních organizací KSČM, Levicového klubu žen, Svazu postižených civilizačními chorobami a Sportovního klubu Kotnov Tábor. Ani letos nechyběla mezi pořadateli městská zastupitelka Růžena Novotná.

O dobrou pohodu všech účastníků Dětského dne se postaral Pepa Lidral. Vhodně vybrané písničky celkově dokreslily příznivou atmosféru Dětského dne. Velkou radost měly děti také z oblíbené atrakce – skákacího hradu.

Letošního Dětského dne se zúčastnilo 107 školáků a 73 předškoláků, tedy celkem 180 dětí.  

Dětský den ukončil člen VV OV KSČM Tábor Radek Springer, poděkoval dětem za vynaložené úsilí, snahu a ukázněnost, poděkoval rovněž přítomným rodičům a prarodičům za účast na naší akci. Poděkoval a vyslovil uznání všem pořadatelům za to, že věnovali část svého volna k přípravě a vlastnímu provedení Dětského dne.

Vyhodnotil Dětský den jako vydařený a úspěšný a vyjádřil přesvědčení, že příští rok se opět sejdeme na stejném místě.

Fotogalerie

Autor: 
(bok), foto L. Týblová, S. Vít
Zdroj: 
vlastní