Posty ve státních firmách? ‚Jde nám o kontrolní informace,‘ říká Jiří Dolejš z KSČM

7. 6. 2018

Andrej Babiš říkal, že se mu nelíbí nastavení takzvaných církevních restitucí už před několika lety. Celý balík, který měly církve dostat a v podstatě z velké části dostaly, označil za přehnaný. Podmínka o zdanění církevních restitucí překážkou nebude... Budeme požadovat některé posty v orgánech státních firem. Bude to ale jen informativní, kontrolní funkce. Pokud tam bude vyslán nějaký člověk, tak ne se stranickým průkazem, ale jako expert, který je schopný vnímat chod obchodní společnosti.

Problémem pro KSČM jsou podle Dolejše rozpory v zahraniční politice, a to je hlavním důvodem, proč komunisté chtějí být v nevládní pozici. „Nad každou zahraniční mísí je potřeba diskutovat, například v Afghánistánu se válčí už velmi dlouho a efekty jsou v nedohlednu,“ vysvětluje.

Naopak podmínka zdanění církevních restitucí od začátku vlastně nebyla překážkou. „Andrej Babiš říkal, že se mu nelíbí nastavení takzvaných církevních restitucí už před několika lety. Celý balík, který měly církve dostat a v podstatě z velké části dostaly, označil za přehnaný,“ vysvětluje.

Více v článku zde.

Autor: 
iRozhlas
Zdroj: 
FB iRozhlas, (vítr)