Ladislav Šedivý: Není to jen o penězích. Město má být pro lidi

8. 6. 2018

Podle všeho by měla začít 1. etapa zásadní rekonstrukce táborské Budějovické ulice 2. července. Určitě zaznamenáme dopravní problémy ve městě, které budou značně větší než obvykle. Nové město prostě objízdnou trasu nemá, snad jedině Údolkou, nebo přes jordánský most. A mohli jsme být bez starostí... Ne, nenarážím na někdejší plán protnout botanickou zahradu, který neprošel v referendu.

Před nyní tolik kritizovanou rekonstrukci náměstí TGM se snažil zastupitelský klub KSČM prosadit zásadní, i když dražší řešení. Náš návrh vybudovat pod náměstím dvoupatrový parkovací dům, však neprošel. Přitom by řešil nejen parkování v centru města, kde posledních deset let k žádnému zlepšení nedošlo. Podzemní parkoviště nabízelo totiž další možnost. Vybudovat výjezd přímo do Smetanovy ulice. Tábor by tak získal novou paralelní spojnici centrem, a to od mostu přes nádraží až na Křižíkovo náměstí, či na jordánskou hráz. A to bez narušení „botanky“.

Město by mělo být především pro lidi a jejich potřeby. Včetně dopravy a možnosti parkování. To ovšem minulé radniční garnitury krutě podcenily a odvolávaly se na nedostatek peněz. Řekněte sami. Nezasloužil by si Tábor takovou investici?

Ladislav Šedivý, předseda OV KSČM Tábor, zastupitel města
vlastní (vítr)