Komunisté s ANO ladí dohodu o toleranci vlády. Chtějí záruky, že jejich návrhy kabinet projedná včas

4. 7. 2018

Patnáct komunistických poslanců zvedne ruce při hlasování o důvěře vládě hnutí ANO a ČSSD. Nová koalice na oplátku podpoří programové priority KSČM. To jsou hlavní teze dohody o toleranci vlády, kterou v těchto dnech ladí premiér Andrej Babiš z hnutí ANO spolu s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem. Komunisté do návrhu dokumentu chtějí prosadit závazek, že klíčové návrhy začne koalice projednávat nejpozději půl roku před koncem volebního období.

Hnutí ANO se v dohodě zaváže, že koalice nebude brzdit komunistické návrhy a aktivně podpoří sedm programových priorit KSČM.

„Tam bude zvýrazněna ta pasáž, aby bylo jednoznačné, že musí být možnost ukončení celého legislativního procesu až po podpis pana prezidenta. Z toho vyplývá, že by ty věci měly následovat, tak jak je budeme chtít předkládat, nejpozději šest měsíců před koncem volebního období,“ vysvětluje pro Radiožurnál místopředseda komunistů Stanislav Grospič. Jinými slovy: koalice musí klíčové zákony předložit nejpozději šest měsíců před novými volbami.

Celý článek zde.

Autor: 
iRozhlas
Zdroj: 
FB iRozhlas, (vítr)