Táborská Pintovka 2018 byla opět nejen vzpomínkou na m. Jana Husa

6. 7. 2018

„Mistr Jan Hus nebyl rozhodně žádný bouřlivák. Byl to hluboce věřící katolický kněz, kterému se nelíbily zlořády ve společnosti a hlavně v církvi. Na rozdíl od jiných Čechů se nebál o nich hlasitě hovořit. S něčím podobným se setkáváme i dnes, stačí se podívat kolem sebe, nebo do nejvyšších pater politiky. A náš úkol je otevírat i pro někoho nepopulární věci, poukazovat na ně a hledat nápravu.“ Tak otevřel svůj projev předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik v pátek 6. června na tradiční táborské Pintovce, na setkání komunistů, příznivců strany a levicově smýšlejících lidí věnovaném vzpomínce na mistra Jana při celorepublikové akci KSČM.

Padlo sice pár kapek, ale už při přivítání návštěvníků Pintovky, kterého se jako každoročně ujal předseda OV KSČM Tábor Ladislav Šedivý, se vyjasnilo a po zbytek odpoledne svítilo přívětivé sluníčko. Pár slov k historickému významu mistra Jana Husa i jeho odkazu pro současnost pronesl také člen VV ÚV KSČM Petr Braný, předsedkyně KV KSČM České Budějovice Alena Nohavová či místopředseda Klubu českého pohraničí Gustav Janáček a další.

Vydařené odpoledne rámovalo příjemné popovídání i výměna zkušeností z práce komunistů z Písecka, Strakonicka, Vimperska, Pelhřimovska, Vysočiny i členek Levicových klubů žen s těmi táborskými. To vše za doprovdu kapely Pepy Lidrala, občerstvení a samozřejmě výstupu šermířů. Organizátoři nezapomněli ani na děti. Těm byl k dispozici skákací hrad a různé hry či soutěže.

Fotogalerie

Autor: 
(vítr)
Zdroj: 
vlastní