KSČM s hnutím ANO dolaďuje dohodu o toleranci vlády, podepsána bude v úterý.

9. 7. 2018

KSČM chce záruky, že její návrhy kabinet projedná včas. Hnutí ANO se v dohodě zaváže, že koalice nebude brzdit komunistické návrhy a aktivně podpoří sedm programových priorit KSČM.

KSČM se na oplátku zaváže, že až do příštích sněmovních voleb nevyvolá hlasování o nedůvěře vládě.

3. zasedání ústředního výboru strany dne 30. června 2018 schválilo aktivní podporu při hlasování poslanců KSČM o důvěře vládě. To má být v úterý 11. července. Nutno říci, že schválení takového usnesení vyvolává i s odstupem doby hlavně na sociálních sítích kritické diskusní příspěvky. Ty však nenabízí jiné, lepší řešení, nabízí jen negaci schváleného postupu.

Z tohoto hlediska stojí za to podívat se na výsledky hlasování o podpoře druhé Babišovy vlády na zasedání ÚV KSČM tak, jak je zveřejnil na svém blogu Radim Valenčík.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V  Praze a dalších významných krajích nezískal návrh na podporu druhé Babišovy vlády většinu. V Praze a Ústeckém kraji dokonce neprošel.

Co dál?

Jako nejbližší úkol hledět dopředu, soustředit se na komunální volby, umožnit novým kandidátům, mladým a mladším členům strany a sympatizujícím zapojit se aktivně do politického života.

Jako o něco dlouhodobější úkol soustředit se na výraznou aktualizaci programu strany tak, aby odrážel současný a budoucí vývoj společnosti, nikoliv ten minulých generací.

Autor: 
jk
Zdroj: 
pisek.kscm.cz