Bezpečnost Evropy by měla záležet na nás, ne na Donaldu Trumpovi, věří Tomáš Pojar (KSČM)

17. 7. 2018

Finské Helsinky dnes (16. července) hostí ruského a amerického prezidenta. Evropští politici sledují toto setkání s obavami, protože se Donald Trump nechal nedávno slyšet, že jestli Evropa nezačne přispívat do společné pokladny NATO, tak jak se zavázala, začnou si USA dělat věci po svém. Může sbližování Moskvy a Washingtonu narušit soudržnost Severoatlantické aliance a ohrozit evropskou bezpečnost?

„Současná politika USA je hrozbou pro spojence v Evropské unii. Poslední kroky a výroky amerického prezidenta jsou podle mě za hranou, a není to dobrý signál pro tzv. spojence z Evropy,“ uvedl v pořadu Pro a proti poslanec KSČM Daniel Pawlas.

Podle něj je politika NATO především politika Spojených států a hrozby, které jsou ve světě, jsou mnohdy způsobené touto aliancí. „Migrační krize je právě důsledkem vměšování se NATO do politiky států Blízkého východu.“

„Jako představitel KSČM nemůžu souhlasit s členstvím v NATO, jehož současná politika není zaměřena na obranu Evropy, ale hlavně pro zájmy USA,“ říká Pawlas.

Celý článek zde.

Autor: 
Český rozhlas plus
Zdroj: 
FB ČR plus (vítr)