Vojtěch Filip – o identitě KSČM, dále o tom, co slíbil Andrej Babiš

7. 8. 2018

Vojtěch Filip: Voliče musíme přesvědčit tím, že se s velkým rizikem pro sebe spojujeme s vítězem voleb. On jedním z nejbohatších lidí v této zemi. Přislíbil při konstruování programu, že vytvoří prostředky na to, abychom vykupovali od provozovatelů zpátky majetky pro stát, resp. pro veřejný sektor, pro obec, kraj. Příkladem budiž Hlavní město Praha a Veolia. Vytvoříme prostředky, abychom část akcií Veolie mohli koupit. Chceme tak učinit proto, aby nabyvatelem byla Praha či stát, abychom získali kontrolu. Kromě potírání korupce, je to další důvod, že půjdeme do podpory této (druhé Babišovy, pozn.) vlády. Protože poprvé po 28 letech máme šanci získávat pro veřejný sektor zpátky majetek. Veřejný sektor musí ovládat svůj vlastní majetek. Finanční prostředky na výkup zpět pro veřejný sektor budou. Nedovedu si představit, že úspěšný premiér bude hospodařit bez schváleného státního rozpočtu. Každé období září-prosinec máme zatraceně silné páky na to, abychom donutili vládu plnit svoje programové prohlášení.

Více v článku zde.
Sputnik