Ladislav Šedivý: Když to jde jinde, proč ne u nás?

4. 9. 2018

Po mnoha letech úsilí o plnění volebního programu táborské KSČM jsme ve volebním období 2012 – 2014 konečně alespoň částečně uspěli s výraznou sociální pomocí rodinám s dětmi. Podařilo se nám prosadit náš mnohaletý cíl - jízdné zdarma pro školáky. Ovšem díky protestům tehdejší koalice jen pro školáky do věku 12 let. Od té doby se o jízdném zdarma pro všechny žáky základních škol do 15 let nechce na radnici nikdo bavit. Prý je to nesystémové.

Věřím, že se zastupitelskému klubu KSČM podaří náš záměr dotáhnout do konce po podzimních komunálních volbách. Čas totiž nazrál!!!

Některá města už zavedla MHD zcela zdarma pro všechny cestující. Bezplatně jezdí třeba ve Frýdku-Místku, Třeboni, Valašském Meziříčí, Hořovicích, Strakonicích, Litoměřicích nebo Lovosicích. V desítkách měst, kde mají osvícenou radnici a zastupitele, pak mají jízdné zdarma školáci a senioři. Tyto dvě kategorie cestujících pak mají mít jízdné zdarma vbrzku také v krajském městě, v Českých Budějovicích.

Podobné sociální opatření, jak sleduji volební programy táborských stran a hnutí, chceme prosazovat jen my, táborští komunisté. Mám zato, že při rostoucí ekonomice, zvyšujícímu se výběru daní a jejich přerozdělování regionům a městům, by si alespoň nejmladší a nejstarší Táboráci jízdné zdarma zasloužili. Když to jde jinde, proč ne u nás?

Ladislav Šedivý, předseda OV KSČM Tábor a zastupitel za KSČM
vlastní (vítr)