Kateřina Konečná: Česká republika nemá jasnou koncepci ani cíl zahraniční politiky

17. 9. 2018

Znovu se ukazuje, že evropská politika České republiky reprezentovaná momentálně osobou pana premiéra nemá jasnou koncepci ani cíl. Zjevně je čím dál hlubší rozpor s tím, co premiér Babiš říká v ČR a následně na svých zahraničních cestách po Evropské unii, a tím, jak pak hlasují jeho europoslanci. Přece není možné, aby se premiér před týdnem fotil s Orbánem a prohlašoval Maďarsko za našeho největšího spojence v EU a týden nato všichni jeho čtyři europoslanci poslali Maďarsko do řízení o odebrání jeho hlasovacích práv v EU.
Co to svědčí o hnutí ANO a o samotném panu premiérovi? Takhle se chová spojenec? To se na mě nezlobte, ale tohle je absolutní amatérismus a ukazuje to trestuhodnou nezkušenost pana premiéra i hnutí ANO v zahraniční politice. Nehledě k tomu, jak potom vypadáme před svými partnery, když vláda říká A, ale její poslanci hlasují potom B. My jako KSČM jasně a dlouhodobě říkáme, že diktování a pranýřování z Bruselu nemá žádný smysl a akorát podporuje protievropské názory a nálady. A na rozdíl od pana premiéra jsme schopni si vlastní europoslance uhlídat tak, aby toto stanovisko v Evropském parlamentu prosazovali.

Kateřina Konečná, europoslankyně za KSČM
FB KK (vítr)