Ladislav Šedivý: Ohlédnutí - Více než čtvrtstoletí prosazujeme pro město to nejlepší

3. 10. 2018

Troufnu si říci, že za osmadvacet let v táborském zastupitelstvu jsem zažil prakticky celé porevoluční období, kdy se vytvářela a formovala nejen radniční politika, ale především se přijímala mnohdy zásadní rozhodnutí pro další rozvoj města a život jeho obyvatel.

Jako zastupitelé za KSČM jsme prosadili mnohé sami. Mohu zmínit, že například výhradně naším přičiněním musel vracet Bytes nájemníkům neoprávněně vybrané poplatky za měřiče tepla. Nastartovali jsme naším požadavkem na jízdné v MHD zdarma pro děti do 15 let širokou diskusi. Uspěli jsme jen částečně, koalice přistoupila na jízdné zdarma jen pro děti do 12 let. Ale nevzdáváme se...
Daleko více bylo ale případů, kdy naši čtyři zastupitelé podpořili argumenty i svými hlasy prospěšná díla. Například čtyřpruh na Sídliště nad Lužnicí, betonový most přes nádraží místo lávky pro pěší a cyklisty, protipovodňová opatření, odbahnění Jordánu a je toho samozřejmě více.
Co se nepovedlo? Například naše snaha o co nejrychlejší výstavbu v kasárnách Jana Žižky. Tu torpédovalo vedení radnice nesmyslnými požadavky na zbytečný regulační plán. Nic podstatného - kromě psí louky - se zde neděje dodnes. Navrhovali jsme při rekonstrukci náměstí TGM pustit se do poměrně výrazné investiční akce – podzemní garáže. Ty by řešily nejen parkování, ale výjezdem u obchodní akademie a Tomkovou ulicí také dopravní situaci ve městě.
Nejvíce mne mrzí, že se nepodařil námi velmi podporovaný záměr na druhý průtah městem od mostu přes nádraží, Jeronýmovou a Smetanovou ulicí, přes botanku a Tomkovu ulici s výjezdem u loděnice na jordánskou hráz. Vždy jsme se setkávali s těsně většinovým odporem. Od rozsáhlé kampaně za pouhou lávku místo plnohodnotného mostu přes nádraží, až po průjezd botanickou zahradou. Návrh námi prosazovaný zahloubit v botance vozovku, zakrýt ji zastřešením se střechou se zeleným porostem, zablokovalo referendum. Ušetřili bychom si v budoucnu problémy nejen při koalicí dlouho odkládané rekonstrukci Budějovické ulice.
Pokud dostanou v nastávajících komunálních volbách táborští komunisté důvěru občanů, pak mohu slíbit dvě věci. V zastupitelstvu už dalších 28 let rozhodně nebudu, zato i v nejbližších čtyřech letech budeme vždy stát na straně obyvatel a prosazovat pro město to nejlepší.
 

Autor: 
Ladislav Šedivý, předseda OV KSČM Tábor a zastupitel za KSČM
Zdroj: 
vlastní (vítr)