Ladislav Šedivý: Táborská KSČM je i nadále plnohodnotnou součástí komunální politiky

11. 10. 2018

Komunální volby v Táboře jsou za námi a nyní čeká zvolené zastupitele a jejich vyjednávací týmy to podstatné. Vytvořit koalici, která by město vedla další čtyři roky.

Faktem je, že KSČM přišla v našem městě o dva zastupitele a do nastávajícího volebního období vstupuje se dvěma zástupci. Přesto je třeba konstatovat, že na rozdíl od některých jihočeských měst, kde se zástupci KSČM do zastupitelstva vůbec nedostali, v Táboře je KSČM i napříště plnohodnotnou součástí komunální politiky.
V příštích dnech očekáváme, jakou zvolí nově zformovaná koalice strategii a podle toho budou vypadat i naše další kroky. Obyvatelům našeho města – nejen voličům KSČM - můžeme slíbit, že i nadále hodláme činit to podstatné. Tím je naplňování našeho volebního programu zejména v sociální oblasti, bytové politice, školství a investicích. Tady se chceme připojit ke každému rozumnému návrhu, který nejméně zachová dosavadní stav a svou činností a návrhy přispět k dalším zlepšením.
Uvědomujeme si, že v zastupitelstvu budeme, jako dlouhodobě, opozicí, ale chceme být opozicí konstruktivní. Prosím, nepovažujte tento termín za frázi. Už v minulých volebních obdobích se nám podařilo prosadit samostatně některé pro obyvatele města podstatné věci. Například Bytes musel vrátit lidem neoprávněně vybrané peníze za měřiče tepla, začali jsme diskusi o jízdném v MHD pro děti do 15 let zdarma... Koalice nakonec ale přistoupila jen na jízdné zdarma pro děti do 12 let. Mohl bych pokračovat, ale chtěl bych, abyste si uvědomili i další stránku působení zastupitelů za KSČM v zastupitelstvu města.
Bez našich hlasů by se nepodařilo realizovat některé věci zásadně přispívající k životu ve městě a jeho rozvoji. Například plnohodnotný most přes nádraží ČD, čtyřpruh v obchodní zóně a další.
Věřím proto, že hlavní hráči v nastávajících jednáních o radniční koalici zvolí takové partnerství, ve kterém bude základním kamenem shoda na zásadních rozhodnutích ve prospěch města a jeho obyvatel. Věřme, že toto partnerství přežije déle, než v minulém volebním období koaliční smlouva mezi ANO a Táborem 2020. A pokud bych si dále mohl přát, tak aby vedení města naslouchalo více našim návrhům a přestalo je bojkotovat jenom proto, že je navrhla táborská KSČM.
 

Autor: 
Ladislav Šedivý, předseda OV KSČM Tábor a zastupitel za KSČM
Zdroj: 
vlastní, (vítr)