Ladislav Šedivý: Opoziční roli KSČM vidíme jako ryze konstruktivní

31. 10. 2018

Od pondělí 29. října, kdy se uskutečnilo ustavující zasedání nového táborského zastupitelstva, je o obsazení radnice na příští čtyři roky jasno. Starostenské a místostarostenská křesla obsadili lídři koalice Tábor 2020, Pirátů, JINAK! a ČSSD.

Jak se koalice vyrovná v tomto volebním období s úkoly, které ji v souvislosti s životem a rozvojem města čekají, budeme moci posoudit zanedlouho. Každopádně bychom i přes všechnu kritiku personálního obsazení nejdůležitějších postů měli dát novým představitelům samosprávy obvyklých 100 dní hájení. Potom se ukáže...

Táborská KSČM má v zastupitelstvu dva zástupce a zůstává v opozici. Na tuto roli jsme si ostatně již zvykli ve všech minulých novodobých volebních obdobích. Naším cílem je být opět opozicí konstruktivní. Určitě podpoříme všechny rozumné návrhy, které budou ku prospěchu města a jeho obyvatel, ať už je navrhne kdokoliv. Tam, kde se budou projevovat partikulární zájmy, budeme hodně ostražití a ruku pro ně nezvedneme. Zároveň chceme do života prosadit co nejvíce bodů z našeho volebního programu, jak jsme slíbili občanům.
I přes kritiku, která se na hlavu nového vedení snesla v pondělí ,věřím, že my, nejen komunističtí zastupitelé, budeme mít jediný cíl: Rozumnou dohodu ve prospěch obce.

Autor: 
Ladislav Šedivý, zastupitel za KSČM a předseda OV KSČM Tábor
Zdroj: 
vlastní, (vítr)