Ladislav Šedivý: Zatím vyčkáváme. Ale víme přesně, co jsme voličům slíbili

8. 11. 2018

Ustavující zasedání táborského zastupitelstva rozdalo karty a my, zastupitelé za KSČM, vyčkáváme. Vyčkáváme například na dosud neexistující programové prohlášení, kudy chce koalice v příštích letech Tábor vést. Ovšem nevyčkáváme s rukama v klíně.

Počátek listopadu je pro zastupitele za KSČM ve znamení intenzivního „oťukávání“ s novou koalicí. Chceme být v tomto volebním  období opozicí konstruktivní a podpořit všechny rozumné návrhy ve prospěch města a jeho obyvatel, ať je předloží kdokoliv. Nezastíráme, že prioritní je pro nás to, co jsme slíbili voličům ve volebním programu táborské KSČM.

Koalici budeme tlačit zejména v sociálních oblastech. Například k jízdnému v MHD zdarma minimálně pro děti do 15 let. K urychlené výstavbě v bývalých kasárnách s důrazem na sociální a startovací byty. K tomu, aby město nepodporovalo finančně soukromá školní zařízení, nýbrž více městská. Zásadní změna musí nastat také v urychlení realizace investičních akcí, města i krajských. Tedy slibovaná přeložka Měšická – Vožická, jižní obchvat Slapy – Tesco, udržitelné teplárenství a samozřejmě konečně obsadit průmyslovou zónou. Důležitá pro nás i obyvatele města je také doprava a parkování. Tady je nutné provést některé změny a úpravy. Zásadně nepodpoříme dříve obvyklé nevýhodné investice, prodeje a koupě městského majetku na úkor rekonstrukcí stávajícího. A to se týká například i městských sportovišť včetně zbytných cyklostezek. 

Autor: 
Ladislav Šedivý, předseda OV KSČM Tábor a zastupitel za KSČM
Zdroj: 
vlastní (vítr)