Reakce KSČM na nově zvoleného předsedu KDU-ČSL Marka Výborného

29. 3. 2019

Vojtěch Filip: Sjezd KDU-ČSL zvolil novým předsedou Marka Výborného. Má hledat dynamické směřování a stranu lidovců vést k vítězství. Sluší se popřát k volbě zejména dost sil a trpělivosti, ale doporučit mohu i trochu zamyšlení. Jednak nad poklonkováním sudetským Němcům a i nad zcela neetickými požadavky v rámci církevních restitucí. Každý má právo na vlastní názory a postoje, musí být však v souladu s pravdou a realitou. Neustálé uplatňování neexistujících nároků zaznívající od B. Posselta jsou pro mnohé rodiny noční můrou dodnes. Věřím, že nový předseda KDU-ČSL nebude na druhé straně Šumavy vidět svůj idol.

Kateřina Konečná: "Trochu pomoct, hodně škodit, to se může vždycky hodit.” Slova Karla Čapka k lidovcům. Myslíte, že se změnou vedení něco na těchto slovech změní Já ne‼️ Nenechme, aby lidovci se sociálními demokraty znovu ovládli Evropský parlament‼️ Nenenechme to tak!

Miloslava Vostrá: "Nově zvolenému předsedovi KDU-ČSL přeji hodně úspěchů. Nám všem pak orientaci lidovců k reálnému životu, pravdě a skutečnému poznání potřeb lidí bez poklonkování Posseltovi a v neposlední řadě v přístupu k restitucím v souladu s posláním církví, které mají pomáhat, ne hromadit majetky. Nově zvolený předseda Výborný má před sebou nelehký úkol.

Jiří Dolejš: Marek Výborný s převahou novým předsedou KDU ČSL. S kritikou spolupráce v Sobotkově vládě a se vstřícností k ODS, která v osobě Petra Fialy míří k více mainstreamové křesťansko demokratické linii. Loď lidovců míří více doprava.

Mediální úsek ÚV KSČM