To je ten váš kapitalismus, otočila se Kateřina Konečná na Okamuru. "Vy děláte tu politiku jen pro prachy," řekla

4. 4. 2019

V úterý se na televizní obrazovky TV Barrandov vrátila populární Aréna Jaromíra Soukupa, kde se věci nazývají pravým jménem. Ve studiu generální ředitel televize a moderátor pořadu přivítal europoslankyni Kateřinu Konečnou, Tomia Okamuru (SPD), Piráta Mikuláše Peksu, Radku Maxovou (ANO) a poslance z ČSSD Jaroslava Foldynu. Místy došlo k divokým slovním roztržkám, ale v mnohém se politici i shodli. A o čem se bavili? Tak například o užitečnosti Evropské unie, dvojí kvalitě potravin nebo o výši starobních důchodů. 

"Nejsou peníze na důchody, protože desítky miliard jdou na dávky, armádní akce v Afghánistánu... Je to ostuda... Evropská komise zlegalizovala dvojí kvalitu potravin. Je to v háji... Brusel podlehl korporacím, je to důsledek devadesátek. To je ten váš kapitalismus," řekla mj. Konečná a otočila se na Tomia Okamuru. Argumentovala i jeho podnikatelskými aktivitami z období, než vstoupil do politiky. 

Naši podporovatelé byli v publiku se svými transparenty hodně vidět i slyšet. Několikrát hlasiště skandovalo jako na fotbalo "Nenechme to tak". 

Zajímavý byl moment kolem Tomia Okamury. Do debaty měl přijít z SPD kandidát do Evropského parlamentu, ale opět, jako obvykle, přišel jen Okamura. Kateřina Konečná si do něm rýpla: "My se nebojíme naše kandidáty ukázat a představit, pevně věřím, že se nebudou bát i ostatní strany a nebudou prezentovat jen své lídry," řekla.  "Pan ředitel (Jaromír Soukup, pozn. red.) trval na tom, že mám přijít já, my jsme prosazovali, aby přišel náš lídr, který tady, doufám, bude příště, tak si prosím nechte ty invektivy, které si neustále vymýšlíte." Soukup ale Okamuru nepodržel " S žádným diskutujícím nemluvím. Vždy se prostřednictvím našeho týmu obrátíme na vaše sekretariáty a je na vás, koho tam pošlete. Pane Okamuro, chcete snad říct, že já jsem vám volal a říkal, ať přijdete? To nemůžete myslet vážně. Pane Okamuro, chtěl jsem vám říct, že když sem nechcete chodit, tak se tam nepište. Pošlete koho chcete, pozvánku dostává SPD,“ uzavřel celou dohadu Soukup.

Celý pořad můžete vidět na stránkách Barrandov TV - https://www.barrandov.tv/video/151302-arena-jaromira-soukupa-2-4-2019

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Barrandov TV