Ondráček v Aréně: Pan premiér často říká to, co chce slyšet většinová společnost, umí to velmi dobře prodat. Proto mu popularita stále roste. Nejhorší práci odvádí Petříček

10. 5. 2019

V úterní Aréně Jaromíra Soukupa (7. 5. 2019) došlo na palčivá témata posledních dní. V bouřlivém prostředí se ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO), poslanec Zdeněk Ondráček (KSČM), europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), lídr kandidátky SPD do eurovoleb Ivan David a místopředseda ČSSD Michal Šmarda vyjádřili k práci současných ministrů, otevírací době během svátků nebo rostoucí popularitě premiéra Andreje Babiše.

Úvod pořadu už tradičně patřil ikonické tabuli. Soukup své hosty požádal, aby si vybrali políčko, pod kterým se vždy skrývala náhodná otázka. Ondráček na otázku, zda by dokázal být premiérem odpověděl, že pokud by měl hodnotit práci předchozích premiérů, tak by to dokázal téměř každý.

Soukup se ptal mj. i na současnou vládu a na popularitu jednotlivých ministrů. Zajímalo ho také, kteří ministři by si zasloužili výměnu a kteří naopak odvádějí dobrou práci. "Za mě by to byl ministr zdravotnictví. Neřeší podstatné problémy," reagoval David. "Pan premiér často říká to, co chce slyšet většinová společnost, umí to velmi dobře prodat. Proto mu popularita stále roste. Nejhorší práci z mého pohledu odvádí ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček," řekl Ondráček.

Dalším tématem diskuze se stala otázka otevírací doby obchodů během státních svátků. Ondráček by byl pro, aby zavřeno bylo ve všechny svátky a neděle. "Nic by se nestalo.".

Celý pořad na Barrandov TV - https://www.barrandov.tv/video/153657-arena-jaromira-soukupa-7-5-2019

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Barrandov TV