Schodek 40 miliard jsme ochotni tolerovat pouze v případě, že by 10 miliard šlo na zvýšení investic, řekla Vostrá na ČT

26. 6. 2019

Rozpory kolem státního rozpočtu, koaliční neshody. nedůvěra vládě. To jsou témata, o kterých se diskutovalo v úterý 25. června v pořadu Události, komentáře na ČT24. Za KSČM byla hostem Miloslava Vostrá, předsedkyně Rozpočtového výboru PS PČR. Její oponenti Tomáš Hanzel (ČSSD), Jan Volný (ANO) a Jan Skopeček (ODS).

"Pokud by nastalo, hypoteticky, to, že by se změnil premiér, že by Andrej Babiš odstoupil, tak teď nedokážu posoudit, jestli by ta jednání byla lehčí, úspěšnější. Paní Alena Schillerová je vícepremiérkou, je ministryně financí a jak ji znám z jednání, dokáže ta jednání vést opravdu velmi tvrdě, ten problém by to určitě odstranilo pro kolegy z pravicových stran, kteří vyvolávají schůzi o nedůvěry vládě, ale nejsem si jistá, že by to pro KSČM něco změnilo ve vyjednávání. Co se týče schodku, který je navrhovaný na 40 miliard, tak my jsme ochotni ho tolerovat pouze v případě, že by těch 10 miliard šlo na zvýšení investic," řekla mj. Vostrá.

Více na https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/219411...

Mediální úsek ÚV KSČM