Jakékoliv rozšiřování zahraničních vojenských misí by znamenalo konec naší tolerance, řekla v pořadu Štrunc Miloslava Vostrá

28. 6. 2019

Předsedkyně Rozpočtového výboru PSP ČR Miloslava Vostrá byla hostem pořadu Štrunc na zpravodajském portálu info.cz. S Pavlem Štruncem se bavila o podmínkách tolerance vlády, o tom, jaký postoj má teď KSČM k Andreji Babišovi a jak by se změnil v případě, že by byl premiér obžalován.

"Zdrželi jsme se při hlasování o vyslovení nedůvěry, protože nejsme koaliční spojenec, jen vládu tolerujeme. Vláda Andreje Babiše plní zatím náš program, ale jsou tu věci, které by se daly zlepšit.  Například návrh státního rozpočtu, který počítá se schodkem 40 miliard, se nám zdá příliš vysoký. My trváme na schodku 30 miliard. Úspory vidíme zejména na výdajové straně jednotlivých ministerstvech. Nelíbí se nám také komunikace mezi resorty. Máme jednu nepřekročitelnou podmínku, a to jakékoliv rozšiřování zahraničních vojenských misí. To by znamenalo konec naší tolerance," řekla mj. Vostrá.

Více v rozhovoru na info.cz - https://video.info.cz/strunc/komunistka-vostra-babisovi-jde-jen-o-image-...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM