Míč je stále na straně sociální demokracie, řekl Grospič na ČT k dnešní schůzce prezidenta Zemana a předsedy ČSSD Hamáčka

12. 7. 2019

Ministr kultury Antonín Staněk bude z vlády odvolán k 31. červenci, řekl předseda ČSSD Jan Hamáček po setkání s prezidentem Milošem Zemanem. Kdo ho nahradí, jasné není. Vedení ČSSD v pondělí rozhodne, zda strana ve vládě setrvá. Záleží na tom, zda bude jmenován Michal Šmarda. 

"Ten krok, tedy odvolání pana Staňka se dal očekávat, ale teď záleží na sociální demokracii a na jejím předsednictvu, jak se k tomu postaví, jak se jejich vedení rozhodne na své poslední schůzce, co dál. Pan Hamáček trvá na jmenování Michala Šmardy. My tu situaci kolem postu ministra kultury bedlivě sledujeme, ale nezasahujeme do toho, protože netvoříme vládu. Je to věc dvou koaličních stran, hnutí ANO a ČSSD. Ten pomyslný míč je teď na straně sociální demokracie. Na ní záleží, zda tato vláda bude pokračovat či nikoliv a musí si dobře být vědoma své odpovědnosti i situace do jaké dostává vládu a Českou republiku," řekl Grospič na ČT.

Více v živém ozhovoru v hlavních zprávách na ČT 24

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/219411000100712/...

a v záznamu na FB KSČM v rámci kontinuálního zpravodajství ČT24

https://www.facebook.com/komunistickastranacechamoravy/videos/4452991429...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM