Vojtěch Filip: V polovině srpna může nastoupit nový ministr, který bude usilovat o to, co pan Staněk začal. Podpořit živou kulturu a odstranit nedostatky, které tam po sobě zanechal ministr Herman

25. 7. 2019

První místopředseda PS PČR a předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip byl hostem Devadesátky na ČT24, kde hodnotil lánskou středeční schůzku prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše.

"Schůzka jen potvrdila předchozí dohodu. Tzn. že k 31. 7. končí ministr Antonín Staněk. A prezident republiky poskytl novou lhůtu sociální demokracii, když nechce nechat, řekl bych, Jana Hamáčka, jak nahého v trní, v té situaci, kdy sociální demokracie stanovila termín pro výměnu na 31. 7. A předsednictvo si svolá na polovinu srpna. To považuji za vnitrostranický boj uvnitř sociální demokracie, že někdo chce předsedovi Hanáčkovi podtrhnout židličku. V polovině srpna může nastoupit nový ministr, který bude usilovat o to, co pan Staněk začal. Podpořit živou kulturu a odstranit nedostatky, které tam po sobě zanechal ministr Herman," řekl Filip.

Více v záznamu - https://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/219411058130724/

 

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Devadesátka/ČT24