Kateřina Konečná: Výroky představitelů ČSSD ukazují na schizofrenii uvnitř strany

19. 8. 2019

Z rozhovoru europoslankyně za KSČM Kateřiny Konečné pro Parlamentní listy:

"Společnost je samozřejmě rozdělená. Tady ty kecy o tom, kdo společnost rozděluje, jsou nepochopením reality. Jistěže jiné zájmy mají miliardáři, nadnárodní korporace nebo pražská kavárna, než dělníci v továrnách, prodavačky v obchodech nebo senioři. Jinak já osobně čekám neskutečnou mediální masáž, která se bude všem snažit namluvit, jak se tady žilo zle, že jsme byli banánová republika a teď se máme nejlíp v historii. Naštěstí je ještě velká spousta lidí, která nenechá těmito novodobými kazateli plivat na svou práci a práci svých předků."

"Myslím, že výroky představitelů ČSSD ukazují na schizofrenii uvnitř strany. Nejprve se postaví za Antonína Staňka, pak jej chtějí odvolat, za něj navrhnou pana Michal Šmarda, který sice říká, že na ministerstvu nelpí, ale sociální demokracie odmítá udělat kompromis. Připadá mi to jako špatná tragikomedie."

"Co si myslím o Milion chvilek pro demokracii? Jedná se o nátlakovou skupinu, která si uzurpovala právo hovořit za většinu, za niž ale rozhodně ve skutečnosti nemluví. Myslím, že pokud by to mysleli vážně, založí politickou stranu a ukážou, co pro lidi chtějí udělat. Zatím ovšem slouží jako pátá kolona TOP 09Česká pirátská stranaODS - Občanská demokratická stranaKDU-ČSLStarostové a nezávislí a bohužel i některých sociálních demokratů. To hovoří za vše…"

Celý rozhovor na https://www.parlamentnilisty.cz/…/Katerina-Konecna-K-listop…

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Parlamentní listy