Hrůza na ČRo Plus: Starosta má představu, že když je starostou městské části, kde je mnoho velvyslanectví a pochází z rodiny diplomata, může jednat jako diplomat

4. 9. 2019

V pořadu Pro a Proti na Českém rozhlasu Plus se proti sobě v duelu postavili starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) a zastupitel městské části Ivan Hrůza (KSČM). Debata se točila mj. kolem dění sochy maršála Koněva.

"Otázka pomníku maršála Koněva má politické pozadí. S městskou částí nesouvisí. Pan Kolář chce, aby socha sloužila jako vzdělávácí pomůcka. Myslím si, že se tím snaží zamaskovat jiné problémy.  Kromě toho dodatkové tabulky na pomníky nepatří. Toto je pomník nejen maršála Koněva, ale všech Rudoarmějců, kteří osvobozovali Československo a kterých zde položilo 140 tisíc svůj život. Jakákoliv dehonestace je nepřijatelná, považujeme ji za skandální a pobuřování," řekl Hrůza.

"Výroky pana Koláře o tom, že KSČM je pátá kolona Ruska, jsou nesmyslné. Vytváří jen představy konspiračních teorií a spiknutí. Starosta má představu, že když je starostou městské části, kde je mnoho velvyslanectví a pochází z rodiny diplomata, že může jednat jako diplomat. Pan Kolář se ale jako diplomat nechová."

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Misto-Koneva-garaze-Debata...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Parlamentní listy/ČRo Plus