Prosadíme pětitýdenní dovolenou pro všechny. Náš návrh má podporu

23. 9. 2019

Zaměstnanci necelé třetiny českých firem s nárokem jen na čtyři týdny dovolené si možná o pět dnů placeného volna polepší. Přestože vláda ANO a ČSSD nezaujala k návrhu novely zákoníku práce z dílny KSČM žádné stanovisko, nemalá část poslanců ANO a všech patnáct členů klubu sociální demokracie je pro. Po určitých změnách by souhlasili i Piráti a lidovci. Poslanecká sněmovna zařadila předlohu na program aktuální schůze, která pokračuje tento týden

"Já myslím, že pět týdnů dovolené už je standard a že by nemělo být nic výjimečného to prosadit do zákoníku práce, aby na to měli nárok všichni. Chápu, že mi někteří zaměstnavatelé budou nadávat, že jim bereme ty jejich bonusy a benefity, protože se na to snaží nalákat zaměstnance,“ řekla místopředsedkyně Poslaneckého klubu KSČM Hana Aulická Jírovcová, která je pod návrhem podepsána.

Spolu s ní jsou pod návrhem podepsáni ještě Stanislav Grospič, Daniel Pawlas a předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Navrhli, aby změna platila od roku 2020.

Mediální úsek ÚV KSČM