Informace Výkonného výboru OV KSČM Tábor

4. 10. 2019

S přihlédnutím ke změnám ve vedení OV KSČM Tábor, které nastaly po odstoupení Ladislava Šedivého a Jindřicha Bubeníka ze stranických funkcí, podává VV OV KSČM tuto informaci:

První oznámení předsedy OV KSČM Ladislava Šedivého, že se k 1. srpnu 2019 vzdává všech stranických funkcí, je datováno na 15. července 2019, kdy na zasedání VV JčKV KSČM své rozhodnutí zveřejnil v přítomnosti předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa. Na žádost s. Filipa, aby odešel z funkce až po okresní konferenci, s. Šedivý nepřistoupil a na svém rozhodnutí setrval.

Na zasedání Výkonného výboru OV KSČM Tábor dne 15. srpna 2019, za přítomnosti předsedkyně JčKV KSČM Aleny Nohavové, dosavadní předseda OV KSČM Tábor Ladislav Šedivý oznámil, že se vzdává všech stranických funkcí s tím, že svoji činnost ukončí k 30. září 2019. Spolu s ním se vzdal funkce místopředsedy OV KSČM Tábor Jindřich Bubeník. VV vzal rozhodnutí obou funkcionářů na vědomí a v usnesení stanovil projednat vzniklou situace na zářijovém zasedání OV KSČM.

Okresní výbor na svém zasedání dne 12. září 2019 znovu vyslechl rozhodnutí s. Šedivého a Bubeníka vzdát se stranických funkcí, vzal je na vědomí a po diskusi přijal k zajištění kontinuity činnosti okresní stranické organizace, následující usnesení:

1) Pověřil na dobu do konání 15. okresní konference člena VV OV KSČM Milana Šmída řízením okresní organizace KSČM.

2) Z členů VV a OV ustanovil pracovní skupinu ke komplexní přípravě jednání 15. okresní konference, včetně návrhu na personální složení nového vedení Okresního výboru. Termín 15. okresní konference KSČM Tábor byl již stanoven plánem práce OV na 28. listopad 2019.

3) Funkci předsedy OV KSČM předat protokolárně 30. září 2019.

Na zasedání OV byli přítomni i zástupci vyšších stranických orgánů, místopředseda ÚV KSČM Petr Šimůnek a místopředseda JčKV KSČM Ivan Nadberežný.

Petr Šimůnek informoval členy OV, že ÚV KSČM respektuje rozhodnutí s. Šedivého a vzal je na vědomí. Jménem ÚV poděkoval s. Šedivému za dlouholetou práci pro KSČM a popřál mu do dalších let dobré zdraví a pohodu. Současně ocenil, že Okresní výbor bezprostředně řešil vzniklou situaci a přijal opatření k plynulému chodu okresní organizace a zabezpečení všestranné přípravy okresní konference KSČM.

Předání funkce předsedy OV KSČM se konalo 30. září 2019, za přítomnosti místopředsedy ÚV KSČM Petra Šimůnka a předsedkyně JčKV KSČM Aleny Nohavové, bylo uzavřeno protokolárně podpisy předávajícího a přebírajícího a spolupodepsáno funkcionáři ÚV KSČM.

Autor: 
VV OV KSČM Tábor
Zdroj: 
Vlastní