Leo Luzar: Poznání, že Viktor Koláček a Petr Otava jednali s Bakalou o prodeji podniku už před tím, než vláda rozhodla o privatizaci OKD, považuji za největší zklamání

9. 10. 2019

Závěry vyšetřovací komise k OKD, která chce podat řadu trestních oznámení. O nich debatovali v Událostech, komentářích předseda komise Lukáš Černohorský (Piráti) a členové komise Josef Hájek (ANO) a Leo Luzar (KSČM).

"Jsme si vědomi toho, že už uplynulo hodně času a některé trestné činy můžou být promlčeny, ale komise přijala myšlenku, že není naším úkolem hodnotit, jestli promlčecí doba skončila, ale je věcí orgánů, které se tím budou zabývat, aby zhodnotily, jestli tam nenastaly nějaké zákonné překážky, které by umožňovaly tyto lidi znovu stíhat. Poznání, že Viktor Koláček a Petr Otava jednali s Bakalou o prodeji podniku už před tím, než vláda rozhodla o privatizaci OKD, považuju za největší zklamání, protože jsem byl přesvědčen o tom, že tito dva měli být pro zaměstnance a region jistotou, že ten podnik bude dál fungovat. Největší vina padá za nedostatečné informace na Bohuslava Sobotku a Milana Urbana," řekl Luzar.

Více na stránkách pořadu Devadesátka.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
ČT24