Soňa Marková: Věřím, že změna přispěje i ke zvýšení důvěry rodičů v povinné očkování

28. 11. 2019

Stát zřejmě bude odškodňovat rodiče, jejichž dítě po povinném očkování zemře nebo bude mít vážné zdravotní potíže. Vládní návrh zákona, který to umožňuje, získal podporu Sněmovny.

Stínová ministryně zdravotnictví KSČM Soňa Marková věří, že změna přispěje i ke zvýšení důvěry rodičů v povinné očkování.

"Jsem zastáncem povinného očkování. Zákon je podle mě splněním slibu, který dalo ministerstvo zdravotnictví již v roce 2015, a měl by přispět k návratu potřebné vysoké proočkovanosti v České republice. Věřím, že tento návrh přispěje i k tomu, aby rodiče měli větší důvěru v povinné očkování, a když se k tomu přidá větší vysvětlovací kampaň, která bude více klást důraz na stránku přínosu pro boj proti smrtelným infekčním onemocněním, tak by to mohlo přispět k tomu, abychom se zase vrátili mezi země s více než 95procentní proočkovaností a abychom tu měli kolektivní imunitu, která je velice důležitá."

Více na stránkách halonoviny.cz

Mediální úsek ÚV KSČM