Kateřina Konečná: Milion chvilek si může pořádat demonstrací, kolik chce, máme demokracii. Ale o vládě se rozhoduje ve volbách a věřím, že tomu tak i zůstane. Jedině volby tak mohou Babišovi zlomit vaz

9. 12. 2019

Kateřina Konečná poskytla Parlamentním listům rozhovor, kde se rozpovídala o kauze premiéra Andreje Babiše, demonstracích Milionu chvilek nebo o výstředním vystoupení řeporyjského starosty Pavla Novotného v ruské televizi.

"Především se domnívám, že kauza kolem pana premiéra už je příliš dlouhá a nesvědčí o dobré práci policie a státního zastupitelství. Doufala jsem, že státní zástupce buď ponechá zastavení trestního stíhání, nebo požene kauzu k soudu. Jak mají mít občané důvěru v justiční systém, když se nejen tato kauza zoufale vleče? Můžeme si myslet o důvodech leccos a nemusí se nám to líbit, ale faktem je, že jsou to peníze Evropské unie a kdo platí, ten rozhoduje, to je stará pravda. Jestli se to někomu nelíbí, tak může požadovat odchod z EU..," řekla mj. Konečná.

"Milion chvilek si může pořádat demonstrací, kolik chce, máme demokracii. Ale o vládě se rozhoduje ve volbách a věřím, že tomu tak i zůstane. Jedině volby tak mohou Babišovi zlomit vaz. Ne protesty pražské kavárny. Co se týče řeporyjské starosty v ruské televizi, je to hrozná ostuda. Jsem ráda, že bývalý policejní prezident Stanislav Novotný v Ruské televizi uvedl, že Pavel Novotný je blázen a okrajový element nereprezentující Čechy a alespoň trochu tu ostudu zmírnil."

Celý rozhovor na Parlamentních listech.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM