S optimismem do roku 2020

1. 1. 2020

Za námi jsou vánoční svátky a vstupujeme do nového roku 2020. Jaký bude - to bude záležet na každém z nás. Ale ohlédneme-li se za celkovými výsledky vykonané práce můžeme i přes mnohé rezervy právem vstoupit do nového roku se vztyčenou hlavou.   

Práce v roce 2020 bude opravdu mnoho. V únoru nás čeká krajská konference a v dubnu XI. sjezd strany. Právě on rozhodne, kdo povede stranu v dalším období, rozhodne o aktualizaci programu, stanovách a organizační struktuře strany. Úkoly jsou to obsahově i časově náročné a budou vyžadovat značné úsilí našich členů, základních i okresních organizací.

Na podzim nás čekají volby do krajského zastupitelstva. Naší snahou bude dosáhnout, co nelepší výsledek, to znamená přesvědčit voliče, aby volili právě nás na základě programu. Právě tento program projedná a přijme krajská konference a rozhodne o našich kandidujících osobnostech.

Vedle již zmíněných úkolů si v roce 2020 připomeneme 99. výročí založení komunistické strany, zabezpečíme oslavy Mezinárodního dne žen, oslavy 1. máje - Svátku práce. Připomeneme si 75. výročí ukončení 2. světové války v Evropě a uctíme památku obětí při osvobození Československa. Čelíme snahám překrucování dějin a výkladu historických událostí. Jak je již dnes zřejmé, budeme čelit snahám zvrátit výsledky demokratických voleb, za které mnozí aktéři těchto snach paradoxně demonstrovali před 30 lety. Nezapomeneme ani na 605. výročí upálení M. J. Husa, které si připomeneme na setkání občanů v Táboře.

Vážení jihočeští komunisté, naši příznivci, členky Levicových klubů žen, členové a členky Klubu českého pohraničí a další aktivisté, děkuji vám všem za odvedenou práci v uplynulém roce. Přeji vám jménem krajského výboru KSČM dobré zdraví, osobní a rodinnou pohodu, životní optimismus a radost z odvedené práce v roce 2020.

Autor: 
Alena Nohavová, předsedkyně Jihočeského krajského výboru KSČM
Zdroj: 
Vlastní