3. 1. 2020

Šéf Senátu Jaroslav Kubera řekl ve svém novoročním projevu, že díky politické korektnosti a dalším věcem můžeme na svobodu slova jen vzpomínat a lidé se bojí říkat, co si myslí? Jak to vnímáte? Jak na tom jsme se svobodou slova? Na otázku odpověděl místopředseda Poslaneckého klubu KSČM Leo Luzar.

"Svoboda slova je široce vnímané právo člověka na vyjádření ve veřejném prostoru. Kladu si ale otázku, zda byla někdy v historii svoboda slova? Ta, o kterou přicházíme slovy šéfa Senátu. Pokud pan Kubera myslel jako předobraz svého projevu třeba Facebook, tak by si měl uvědomit, odkud k nám přišel a jaká je tam tradice ovlivňovat dění a veřejné mínění, zvláště v zahraničí. Svoboda totiž nemůže být pouze pro někoho, a to platí ne jenom v politice, ale i v tolik kritizované korektnosti," řekl Luzar.

Mediální úsek ÚV KSČM