Filip v OVM: Nelíbí se nám záměr premiéra, aby Karel Havlíček vedl dvě ministerstva trvale. Budeme jednat!

26. 1. 2020

Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip byl v neděli 26. ledna hostem pořadu České televize Otázky Václava Moravce. S Jaroslavem Faltýnkem (ANO) a Ivanem Bartošem (Piráti) diskutoval mj. o daňových příjmech státního rozpočtu, o návrhu zákona o dani z digitálních služeb, o volbě veřejného ochránce práv a také o návrhu na vznik vyšetřovací komise pro vyhodnocení vlivu autoritářských režimů nebo o roli a personálním obsazení Legislativní rady vlády.

"Nelíbí se nám se záměr premiéra, aby Karel Havlíček vedl dvě ministersva trvale. Není to sice předmětem naší dohody o toleranci vlády, ale určite využijeme všech možností, jak tento plán změnit," řekl Filip.

"Musel bych v rámci nějakého dohodovacího řízení, které máme uzavřeno v dohodě o toleranci, říct, že například v dubnu, v březnu, při tvorbě státního rozpočtu se mi nejeví, že dostatečně vyjednáváme jednotlivé kapitoly. S Andrejem Babišem se budu k tomu chtít ale setkat dříve.

Více v odkazu https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3038503-filip-vola-po-dohodovacim-rizeni-kvuli-planu-nechat-havlicka-na-dvou-ministerstvech