Jednal Jihočeský krajský výbor KSČM

25. 2. 2020

V pondělí 24. února 2020 jednal  Jč KV KSČM. V pořadí první jednání po krajské konferenci zahájila předsedkyně Alena Nohavová, přivítala člena VV ÚV KSČM Petra Braného, členy krajského výboru a přítomné hosty.

V úvodu informoval Petr Braný o aktuálních vnitrostranických otázkách, Květa Šlahúnková a Václav Kučera zase o jednání vyšších stranických orgánů a Klubu krajských zastupitelů KSČM.  

Dalším bodem jednání bylo zvolení nových místopředsedů krajského výboru a členů výkonného výboru Jč KV KSČM. Prvním místopředsedou byl zvolen Luboš Dvořák (Č. K.) a místopředsedkyní krajského výboru Marie Pavlovičová (ST). Za členy krajského výkonného výboru byli zvoleni Alena Nohavová (J. H.), Luboš Dvořák (ČK), Marie Pavlovičová (ST), Květa Šlahúnková (Č. B.), Stanislav Míka (J. H.), Jiří Lejčar (PÍ), Gustav Janáček (PT) a Vojtěch Vavera (TA).

Účastníci jednání rovněž vyslechli informaci o přípravě semináře na setkání starostů, místostarostů a zastupitelů zvolených za KSČM v Jihočeském kraji. Podrobněji byl diskutován výběr tématu užitečný pro obce a města kraje.

V závěru jednání vzal krajský výbor na vědomí informaci předsedy Jihočeské krajské komise mládeže Mariána Lichtenberga o jejich aktivitách. V současné době je připravována mládežnická akce zaměřená na boj s kůrovcem. Rovněž byla pozitivně přijata informace o tom, že komise mládeže má svůj facebookový účet a o své činnosti průběžně informuje veřejnost. V závěru tohoto bodu jednání byl Marián Lichtenberg zvolen jako jihočeský náhradník v Komisi mládeže ÚV KSČM v případě  nepřítomnosti. Anny Vaculíkové.

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní