Mezinárodní den žen v Táboře

7. 3. 2020

Letošní tradiční oslava MDŽ se konala 6. března od 15:00 hodin v sále Centrum Univerzita. Připravil ji OV KSČM spolu s Levicovým klubem žen z.s. Tábor.

Zřejmě obava z nákazy koronavirem ovlivnila letošní nižší účast na oslavě – 54 žen a 8 mužů.

Pozvaná předsedkyně Republikové rady LKŽ Květa Šlahúnková se pro nemoc omluvila. Z LKŽ Bechyně přijaly pozvání J. Boháčová a J. Uličná, které na oplátku pozvaly náš klub na jejich oslavu MDŽ v pondělí 9. března do Bechyně.

Účastníky přivítal předseda OV KSČM Vojtěch Vavera spolu s předsedkyní LKŽ Helenou Valešovou. Poblahopřál ženám k jejich významnému dni a poděkoval za obětavou péči o své rodiny i za veřejně prospěšnou činnost. Poté předsedkyně LKŽ krátce zmínila historii MDŽ a její význam pro dnešek.   

O hudbu k poslechu i tanci se opět postaral Pepa Lidral se svojí skupinou JOLI band.

Že se dovedou ženy samy postarat o zábavu, předvedly Alena Hudečková a Dáša Bulantová scénkou k 600. výročí založení Tábora, kdy současný obyvatel Tábora potkává husitskou ženu a porovnávají město dnes a před šesti staletími. Další scénku – předvedly Alena Hudečková a Helena Valešová jako telefonický rozhovor, který měl poukázat na nebezpečí při využívání internetových služeb.

Pepa Lidral připravil jako bonus tanec s balonky na výdrž.

Členky LKŽ a SPCCH (Svaz postižených civilizačními chorobami) připravily a pochlubily se výstavkou ručních výrobků, pletených, háčkovaných, ale i ozdob a šperků z korálků.

Letošní oslava MDŽ byla opět příležitostí k setkání a popovídání si s přáteli, ale zároveň i příležitostí pobavit se při osvědčené hudbě JOLI bandu. Oslava se protáhla do večerních hodin.   

Fotogalerie

Autor: 
Mgr. Helena Valešová, předsedkyně LKŽ Tábor
Zdroj: 
vlastní