Ochrana zdravotníků je prvořadá

18. 3. 2020

Mimořádná zdravotní situace, v souvislosti s šířením koronavirové nákazy, zcela jistě vyžaduje mimořádná nouzová opatření. Lidé se oprávněně  obávají o své zdraví a ti starší a jinak nemocní i o své životy. Striktní dodržování nařízení vlády, doporučených hygienických pravidel a nošení aspoň improvizovaných roušek, musí být samozřejmostí. Velké poděkování si zaslouží všichni lékaři a sestry, na které je vyvíjen obrovský tlak. Stále chybí ochranné prostředky nejen pro občany, ale bohužel, také pro zdravotníky. Naštěstí už snad začaly fungovat dodávky z tolik odsuzované Číny.  O to více musí bezchybně fungovat ti, kteří jsou odpovědní za zvládnutí této krizové situace. Ředitel Bulovky a následně svojí reakcí i ministr zdravotnictví místo toho selhali v tom nejdůležitějším- v nezbytnosti ochránit nejvíce ohrožené zdravotnické pracovníky v nemocnici. To je absolutně nepřijatelné a předseda vlády A. Babiš by měl okamžitě rázně jednat.

Soňa Marková , stínová ministryně zdravotnictví za KSČM