Pojezný: S navrhovanými změnami ve školství souhlasíme, nebudeme do toho zasahovat

23. 3. 2020

Ministerstvo školství chce odložit maturity a přijímací zkoušky až do zrušení krizového opatření. U maturit by se vynechala písemná část. A pokud by se středoškoláci do škol nevrátili do 1. června, tak už by maturitu dělat neměli, mohly by je nahradit výsledky studentů z posledních tří vysvědčení střední školy. O výuce o prázdninách se neuvažuje. Co si o tom myslí poslanec KSČM Ivo Pojezný?

"Já si osobně myslím, že pan ministr Plaga vystoupil s konkrétními opatřeními a poradil se asi s předsedou Ústředního krizového štábu panem Romanem Prymulou o možném návratu žáků do škol. Uvedl to, co čekaly naše školy, ředitelé, učitelé, rodiče i samotní žáci a studenti. Je dobře, že se neuvažuje o řešení učit o prázdninách. Myslím, že je to nejlepší řešení. Nejen kvůli tomu, že školy nejsou připraveny na výuku v těchto horkých měsících, ale žáci, studenti a hlavně kantoři si budou chtít určitě odpočinout. S nápadem vynechat písemnou část maturity spokojen nejsem, protože k tomu objektivnímu hodnocení by ty písemné práce být měly, nicméně měli bychom si uvědomit, že jsme ve stavu nouze, ani neznáme termín, kdy maturity budou. Jako KSČM do toho neplánujeme zasahovat, souhlasíme s tím, co navrhla vláda. Jsme v krizovém stavu a teď má rozhdnout ten, kdo to tady všechno řídí, a to je Vláda České republiky, řekl v ČT Pojezný.

Více v záznamu - https://www.facebook.com/komunistickastranacechamoravy/videos/1952268852...

Mediální úsek ÚV KSČM
ČT24