Luzar: Z koronaviru se dělá politický problém

16. 9. 2020

Jak vnímá aktuální opatření v souvislosti s koronavirovou pandemií? Co říká na mimořádný pětitisícový příspěvek pro důchodce a jak hodnotí cestu předsedy Senátu na Tchaj-wan? I na tyto otázky odpovídal v pořadu K věci moderátorky Marie Bastlové poslanec Leo Luzar (KSČM).

"Koronavirová pandemie už není tolik téma medicínské jako spíše politické. To je problém, že se mnozí během této situace snaží získat politické body,“ míní Luzar, podle kterého je zapotřebí, aby se brzy vyvinula vakcína.

Klíčové podle něj bude, aby Česko na podzim nezasáhl vrchol koronavirové a chřipkové epidemie v jeden moment. „Doufám, že vláda zajistí dostatek očkovacích látek proti chřipce, to by bylo neštěstí. Je také potřeba, aby na hygieně pracovalo více lidí. Lidé ale nemohou všechno nechat na ní, když už má někdo koronavirus, měl by sám vytvářet seznam lidí, se kterými se setkal,“ míní.

Luzar v pořadu K věci kritizoval premiéra, že v médiích prezentuje neověřené údaje. Andrej Babiš například prohlásil, že Česko patří v počtu koronavirových testů v Evropské unii mezi premianty. Ve skutečnosti ale uzavírá v seznamu zemí druhou desítku.

Více na stránkách CNN Prima News

https://cnn.iprima.cz/luzar-z-koronaviru-se-dela-politicky-problem-vztahy-s-cinou-jsou-pro-cesko-zasadni-9461

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
CNN Prima NEWS