Úterý 22. září: výjezdní skupina kandidátů představila volební program KSČM na Táborsku

23. 9. 2020

Podle plánu byl včerejší den věnován představování volebního programu KSČM pro krajské volby v řadě měst a obcí na Táborsku.

Na aktivním představování volebního programu se podíleli vedoucí kandidát Radek Nejezchleb, předsedkyně Jč KV KSČM a kandidátka Alena Nohavová a dále kandidáti: Vilém Klapsia, Václav Kučera, Radek Springer, Bedřich Mašík, Daniel Pekař, Antonín Liška, Marián Lichtenberg, Růžena Novotná a Vojtěch Vavera. Později se připojili v Bechyni Hana Filipová a v Táboře Tomeš Vytiska a Václav Ebert.

Autobus TŘEŠŇÁK s výjezdní skupinou kandidátů zahájil okružní jízdu s krátkou zastávkou ve Veselí nad Lužnicí. Pak pokračoval do Bechyně na náměstí, kde kandidáti zvali občany k volbám. Zdejší Levicový klub žen pohostil kandidáty tradičním volebním bramborákem, dostalo se však i na občany, kteří projevili zájem o předvolební kampaň komunistů.  

Další zastávkou autobusu byla Soběslav. I zde očekávali kandidáty místní komunisté a pomáhali jim při agitaci mezi občany města.

Poté autobus pokračoval s krátkými zastávkami nebo jen průjezdem obcemi Tučapy, Choustník, Chýnov a s velkou zastávkou v Sezimově Ústí, kde kandidáti měli možnost setkat se s občany.

Ze Sezimova Ústí zamířil autobus do Tábora. Část kandidátů vystoupila u nádraží a druhá část na náměstí TGM. Třetí část výjezdní skupiny pokračovala ve volební kampani na Náchodském a Pražském sídlišti, na Horkách, supermarketu Kaufland a na sídlišti Nad Lužnicí a s krátkou zastávkou v Mladé Vožici a Chotovinách.

Kandidáti plně využívali možnosti osobně kontaktovat občany, informovat je o programu KSČM, nabídnout jim propagační materiály a zvát je k volbám. Je potěšitelné, že se nikde nesetkali s žádnými invektivami vůči komunistům. Kandidáti hodnotili, že výjezd i program byl sice náročný, ale stanovené záměry a cíle pro tento den byly splněny.

Fotogalerie

Autor: 
OV KSČM Tábor, foto: D. Pekař
Zdroj: 
Vlastní