Filip: Pokud nám dají lidé důvěru, mají perspektivu skutečné práce pro občany

23. 9. 2020

Plánované krajské a senátní volby jsou podle prakticky všech lídrů opozičních stran, kteří se účastnili debaty Deníku N, příležitostí pro změnu. Právě nový impuls či výměna u kormidla byl společný jmenovatel toho, co by nadcházející volby podle diskutujících mohly přinést. To vše v době, kdy dominantní hnutí ANO podle dvou průzkumů ztrácí část podpory.

Debaty se zúčastnili Martin Kupka (ODS), Ivan Bartoš (Piráti), Vojtěch Filip (KSČM), Marian Jurečka (KDU-ČSL), Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a Vít Rakušan (STAN)

Podle předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa zase strana za třicet let své existence prokázala, že je schopná racionálního řízení na krajské i celostátní úrovni. „Pokud nám dají lidé důvěru, mají perspektivu skutečné práce pro občany,“ prohlásil a přiznal, že ne se všemi může komunistická strana spolupracovat. „Výměna na postu ministra zdravotnictví přišla pozdě, protože s druhou vlnou jsme počítali. Říkali jsme, že je potřeba se připravit. Opatření nemohou být zcela plošná, podruhé vypnout ekonomiku zcela nelze,“ říká předseda komunistů Vojtěch Filip „Ne, školy nezavřít. Pořád platí, že moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě. To jsme si měli zachovat už z první vlny. To byla chyba, které se vláda dopustila,“ uvedl Vojtěch Filip (KSČM)..

Záznam přenosu najdete na FB KSČM https://www.facebook.com/watch/?v=3293292147417922&extid=S1a6DkH0JKAAVtEd, příp. na webu https://denikn.cz/minuta/?ref=n#/tema/debata-n-volby-2020?_k=rl887u.

 

 

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Deník N /FOTO REPROFOTO Deník N