Nerušil: Minimálně do voleb musíme vydržet s manipulativním zpravodajstvím a agresivní publicistikou

25. 7. 2021

Nevyváženost zpravodajství a publicistiky konstatovala jak Rada České televize, tak i Rada Českého rozhlasu. Jsou to kontrolní orgány veřejnosti, tedy měli bychom ze strany managementu těchto institucí očekávat nápravu. Problém má dvě roviny: jednak je to podreprezentace, v případě SPD pak přímo ignorace, a naopak jsou tu strany, které ve volbách získaly od voličů poloviční mandát co SPD, ale střídají se ve vysílání jak apoštolové na orloji. Česká televize i Český rozhlas pak mají jedno společné specifikum: mezi nejcitovanější z předsedů politických stran patří předsedkyně TOP 09, paní Pekarová Adamová, tedy předsedkyně druhé nejslabší parlamentní strany. Tato skutečnost podstatu problému vystihuje asi nejlépe. Jsem ale skeptický, že by k nápravě došlo do voleb, minimálně do nich budeme muset vydržet s manipulativním zpravodajstvím a agresivní publicistikou.

Nová politická reprezentace snad bude mít zájem problém řešit, ta současná stavu veřejnoprávních médií příliš pozornosti nevěnovala.

Výběr z článku: admin

Autor: 
Tatjana Naronskaja, výběr: jk
Zdroj: 
https://cz.sputniknews.com/20210724/nerusil-hledani-putina-za-kazdym-rohem-nam-nepomuze-cr-by-mela-pozadovat-respekt-nejen-po-rf-15246135.html