Haló noviny – jediný levicový deník v ČR – nový vzhled

28. 12. 2021

Současné nové podmínky pro levici nejsou zrovna příznivé, proto je strašně důležité, že KSČM dokáže velmi správně reflektovat tuto situaci. Otevřená kritika současné moci se stává významnější s tím, když KSČM nemá své zastoupení v Poslanecké sněmovně. A proto bylo velmi důležité udržet svůj tisk v podobě Haló novin jako deníku. Jak jsem se již zmiňoval ve svém rozhovoru z 22. prosince, bez tohoto informačního nástroje je návrat do Poslanecké sněmovny značně obtížný. Chtěli jsme čtenářům ukázat, jaké změny od nového roku budou moci očekávat. Proto vám všem, kdo nás čtete a fandíte, předkládáme novou tvář, a samozřejmě to souvisí i s postupnými změnami obsahu.

Webové stránky iHaNo.cz

Začněme webovými stránkami. Nové webové stránky nebudou mít jen nový vzhled, ale rádi bychom jej postupně transformovali do širokého informačního levicového pole, jakýsi levicový portál tak, aby bylo možno oslovit společnost nejen uvnitř. Jde nám především o to oslovit mladší a střední generace, jelikož používají pro svou informovanost především internet a jsou zvyklé pracovat a získávat informace pro svá rozhodnutí právě v internetové podobě. Předložený vzhled je moderní a odpovídá dnešním požadavkům. Nakonec poWsuďte sami.

Tištěná podoba Haló novin

Samotné Haló noviny vytvářejí v české mediální sféře zcela mimořádné informační pole a jako jediný český levicový deník jsou schopny aktuálně reagovat, včetně aktuální prezentace výstupu, a hlavně požadavků, a tím výrazným způsobem informace nejen přinášet, ale v řadě případů mají také velký potenciál ovlivnit část veřejného mínění. Navíc, jak jsem již zmínil, v současné době, kdy je obrovský celospolečenský i mediální tlak na levicovou, a především komunistickou část společnosti, je nutnost zachování deníku jako takového, právě jako jediného deníku. A to jak v tištěné podobě, tak rovněž postupně v rozvinuté internetové podobě. Součet těchto obou informačních prostorů je to, co potřebujeme jako nikdy jindy. Samozřejmě že je také důležité si neustále uvědomovat, jak to bude složité, a když to řeknu lidově, na růžích ustláno mít rozhodně nebudeme. Naštěstí máme sílu s tím zápasit. Rozrostou se nám přílohy. Z těch zůstane samozřejmě Naše pravda s historickými a analytickými materiály, nová a významná bude příloha Vize mladých, Příroda, věda a technika a Cestujeme, rozhodně zůstává kulturní příloha LUK neboli Literatura - kultura – umění pod vedením zasloužilého umělce Karla Sýse. Dále poznamenávám, že už nebude sobotní příloha Bonus, ale myslím, že velmi populární se stane naopak příloha Hobby. A také zachováme křížovkářskou Mozaiku pro chytré hlavy v příloze Kaleidoskop.

Čekají nás velké úkoly

Závěrem je nutno říci, že jsme během chvíle v redakci udělali už docela slušný kus práce a na společenské procesy jsme zareagovali docela pružně. V současné době jsme v rámci našich společných vlastních možností zabezpečili základní podmínky pro rozvoj Haló novin. Všechny cíle jsou realizovatelné. Opět opakuji, že pochopitelně dosáhnout výše uvedených cílů nebude jednoduché. Proto vás také žádáme o podporu a největší podporou od vás může být, když si nás předplatíte, nebo předplatné někomu koupíte, třeba jako dárek do nového roku.

Přílohy:

Autor: 
Roman BLAŠKO, pověřený šéfredaktor Haló novin
Zdroj: 
halonoviny.pdf (28.12.2021)