Tohle ani nechcete číst!?

18. 1. 2022

Je to jisté. Pravicová vláda dostala v Poslanecké sněmovně důvěru. Ostatně se to dalo očekávat. Čekají nás zajímavé časy, které jsou pokračováním vlády z roku 2013. Nicméně je několik věcí, které je nutné si připomenout a dále rozvinout. Je s podivem, že se jaksi vytratila grilovací taktika redaktorů České televize. Najednou je ta tam. Ale všechno si to pěkně shrňme. O níže uvedených věcech si šuškají běžní lidé na ulicích, v hospodách a na řetězových e-mailech a já jako skutečný levicový politik chci vyzvednout jejich hlas, aby byl slyšet a nezanikl ve vřavě klasických médií.

Kdy se někdo zeptá pana premiéra na to, jak to bylo s milionovými dotacemi pro jeho neziskovou organizaci CDK, které tam přitekly za různé žvásty? Kdy se ho někdo zeptá, jak to bylo a je s teplým místečkem pro jeho synka, který ony žvásty produkuje? Proč se Petra Fialy nikdo nezeptá na jeho »kámoše« z Řeporyjí Novotného, který je starostou za ODS, přestože je několikrát trestně stíhaný, a dokonce je dvakrát odsouzený? Proč si Česká televize nebo Český rozhlas, které si »téměř« všichni platíme za objektivní zpravodajství, nepozve ministra spravedlnosti, profláknutého dona Pabla Blažka, a nezeptá se ho na jeho trestní stíhání v řadě kauz? Budou se veřejnoprávní média ptát ministra sociálních věcí, bývalého ministra zemědělství Mariána Jurečky, na jeho obří střet zájmů, když žádal a přijímal dotace jako ministr zemědělství pro svoji firmu, kterou posléze rychle přepsal na svoji ženu? Zloděj křičel, chyťte zloděje, když pranýřoval Andreje Babiše! Proč si ČT nepozve ministra financí Zbyňka Stanjuru, který je svým technickým vzděláním zcela jistě typickým odborníkem na oblast financí, a nezeptá se ho na to, jak to bylo, když v roli primátora Opavy získával dotace pro firmu Eskon, ve které měl třetinový podíl? Kdy začnou veřejnoprávní novináři pátrat, zda noví vládní činitelé mají patřičné vzdělání a někde neopsali diplomku, nebo zda v ní špatně necitovali? Kdy začne hon? Nebo se snad nic dít nebude? Bude snad ticho po pěšině? S největší pravděpodobností asi ano, protože veřejnoprávní média jsou ovládána lidmi z pravicové politické sféry.

Tím ale nekončíme. Kdy se začnou prověřovat »špinavé« peníze, které přistály na účtech hnutí STAN, kterému šéfuje ministr vnitra Vít Rakušan? Co se bude dít kolem studenta a cestovatele Jana Farského, který si odletěl na studijní pobyt do USA a ponechává si mandát poslance? Jak to tedy všechno bude? Zamete se všechno pod koberec, nechá se to vyhnít? A co se bude dít s rusofobem Janem Lipavským, který nedokázal nic jiného, než málem vyhlásit válku Rusku a Číně? Kdy média začnou cupovat šéfku Sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou (typická hysterka) za to, že se akorát dokázala vměšovat do vnitřních záležitostí Maďarska? Kde je ta veřejnoprávní hysterie, která se před několika lety používala proti KSČM, ČSSD a hnutí ANO? Chci věřit, že se brzy objeví, protože jinak nabydu dojmu, že naše veřejnoprávní zpravodajství není objektivní. Což už si myslím dávno a zcela jistě nejsem sám.

Autor: 
Jan KLÁN, předseda OV KSČM Kutná Hora
Zdroj: 
ihano (18. 1. 2022)