Atentát na Trumpa, kryje stejná mediální mlha, jako včerejší přílet ruských Iskanderů na Budy! Proč asi?

14. 7. 2024

Včera dopoledne si ruský dron 55 km od frontové linie vyčíhal velký ukrajinský vlak dopravující na frontu západní techniku, zásoby i posily. Vlak sledoval až do železniční stanice Budy u Charkova. A když v ní vlak zastavil, a Ukrajinci ho začali vykládat, ruský dron přesně do středu vlaku zacílil první ruský Iskander. Obrovský výbuch jeho hlavice způsobil nejen požár, ale i ještě větší sekundární výbuch několika dalších vagónů, možná naložených dělostřeleckou municí generála Pavla, která se právě začala dodávat ukrajinským frontovým jednotkám. (Velmi krásné video snímané z ruského průzkumného dronu ze včerejšího prvního útoku balistické rakety Iskander na vlak ve stanici Budy, najdete zde.) 

Současní nejvyšší generálové kyjevské Soldatesky jsou sice všeobecně známí vysokou mírou své nízké štábní inteligence. Ale v případě vlaku v nádraží Budy už dosáhli nejen nejvyššího stupně myslitelné vojenské idiocie. Ale následně ani neváhali úmyslně a zbytečně obětovat další charkovské záchranáře, jen aby zakryli následky svého předchozího operačního selhání, které nesnese žádnou omluvu. Poslat totiž za krásného jasného dne, který umožnuje operace úplně všem ruským dronům, vlak naložený drahocennou municí, technikou i zásobami, na nádraží 55 km od ruské fronty u Charkova, a spoléhat se přitom, že vlak bude vyložen, než přiletí drony naváděný Iskander, je asi stejné, jako vsadit jediný ticket Sportky v jistotě, že vyhraje jackpot. Zhovadilým ukrajinským generálům ovšem jeden ruský Iskander nestačil, a tak na záchranu vybuchujícího materiálu, techniky i zásob a posil, v nevyloženém vlaku ve stanici Budy, okamžitě z Charkova vypravili všechen  dostupný záchranářský personál. A dočkali se tak nevyhnutelného příletu druhého Iskanderu. Operátoři ruských průzkumných dronů visící nad nádražím Budy a vyhodnocující následky prvního útoku, nevěřili vlastním očím. Ukrajinci pověstní od roku 2014 zlovolnou taktikou, že po úderu granátem 152 mm do města Doněck, vystřelí za půlhodiny další granát na stejné místo, aby po civilistech zlikvidovali i záchranáře, propadli pošetilému přesvědčení, že Rus nebude stejně zlovolný, ačkoli se v tomto případě ani nejedná o typicky civilní cíl, ale o čistě vojenský cíl prvního stupně, a mysleli si, že Rus na vojenský vlak v nádraží Budy nezaútočí po druhé. 

Rus nebyl idiot, jako kyjevští generálové, kteří tam vlak i záchranáře poslali, a zaútočil i podruhé, a druhý Iskander vraždil na nádraží v městečku Budy stejně spolehlivě jako první. U kyjevského režimu platí, stejně jako ve všech autokraciích, že každá chyba nejvyššího velení musí být ihned v médiích zmanipulována a otočena ve vlastní prospěch. A Soldatesce věrná média se ihned pustila do práce. A zveřejnila osobní fotografie při druhém úderu rozmetaných záchranářů, a další fotky z úderu na nádraží Budy, a tvrdila, že zlovolný Rus zaútočil Iskandrem na civilní vlak, a když záchranáři začali vyprošťovat zraněné civilisty, zbaběle na ně poslal druhý Iskander. Ukrajinské fotografie z druhého úderu na nádraží Budy, najdete zde. A koukněte se zde do tváří těch “mladých lidí”, kteří včera úplně zbytečně zařvali jen proto, že v čele Zelenského Soldatesky stojí příliš mnoho ničemných generálů, kteří sice duševně nemají ani na to, aby veleli jedné četě o dvaceti vojácích kdesi na ruské frontě, ale přitom ze Zelenského betonového doupěte stále řídí celou válku.

Včerejší ruské video jasně dokazuje, že Iskander zasáhnul na nádraží Budy vojenský vlak a způsobil jeho obrovský sekundární výbuch.  Ukrajinská média však dnes tvrdí, že cílem prvního útoku byli pouze děti a civilisté, a jakési “vagóny, které byly po příjezdu záchranářů rychle uhašeny”. A že zákeřní Rusové potom na záchranáře poslali druhý Iskander. A že ruské údery na Budy jen poškodily “26 obytných budov, 9 administrativních budov, 2 automobily, výpravní budovu, 3 pomocné budovy a železniční trať.”. 

Obdobně dnes český mainstream manipuluje s atentátem na Trumpa. Podle u nás nejprve zveřejněných zpráv o atentátu (1), (2), za ním stál přívrženec Trumpovy republikánské strany. (3) A teprve později se opravila, že šlo o dárce, který podporoval Demokraty. Česká média se přitom odvolávají na americká média, a ta kupodivu celou záležitost politické orientace atentátníka na Trumpa vidí přesně opačně. Podle nich atentátník na Trumpa byl dárcem, který přispěl v den inaugurace Bidena darem na účet organizace ActBlue, které je podle US práva “politickým akčním výborem” a slouží jako platforma pro shromažďování darů “levicovým a demokratickým” neziskovkám a demokratickým kandidátům pro jejich volební kampaně. Peníze shromážděné ActBlue využívali ve svých kampaních jak Bidem, tak Obama i Clintonová. Opakem výboru ActBlue, který slouží ve prospěch Demokratické strany USA, je organizace WinRed, která peníze shromažďuje ve prospěch Republikánů. Co česný mainstream vede k článků pokřikujícím na čtenáře, že atentát na Trumpa spáchal přívrženec jeho strany, a propagátor držení zbraní lidmi, ačkoli existují opačné důkazy, je jasné, stejně jako v případě ukrajinského vojenského vlaku na nádraží Budy. Přívrženci diktatur a autokracií ke své vládě nutně potřebují mediální manipulace, jinak se jejich vláda pod tíhou přirozené neschopnosti jejich protagonistů rychle zhroutí. Atentát na Trumpa a české mediální podsvětí tak opět dokázali, že hravě překroutí jakoukoli skutečnost, ale ostatním přitom musí být znemožněno publikovat rozdílné názory a důkazy, protože jinak lidé začnou myslet, a zvolí inteligentnější politiky, kteří nemusí neustále zakrývat své omyly. 

Autor: 
Michal Svatoš, foto sken Protiproud
Zdroj: 
https://www.michalapetr.com/